Общая молитва о даровании детей


Поскольку на форуме неоднократно высказывалась просьба о создании такой темы, я возьму на себя смелость её открыть. Предлагаю в ней совместно молиться о даровании ребенка супругам, не имеющим детей.


Молитва супругов, детей не имущих

Услышь нас, Милосердный и Всемогущий Боже, да молением нашим ниспослана будет благодать Твоя. Будь милостив, Господи, к молитве нашей, воспомяни закон Твой об умножении рода человеческого и будь милостивым Покровителем, да Твоею помощью сохранится Тобою же установленное. Ты властною силою Твоею из ничего все сотворил и положил начало всего в мире существующего - сотворил и человека по образу Своему и высокою тайною освятил союз супружества в предуказание тайны единения Христа с Церковью. Призри, Милосердный, на нас, рабов Твоих, союзом супружеским соединенных и умоляющих о Твоей помощи, да будет на нас милость Твоя, да будем плодовиты и да увидим мы сыны сынов своих даже до третьяго и четвертаго рода и до желаемой старости доживут и войдут в Царство Небесное по милости Господа нашего Иисуса Христа, Которому всякая слава, честь и поклонение подобает со Святым Духом во веки. Аминь.


Молитва перед Феодоровской иконой Пресвятой Богородицы


К кому воззову, Владычице, к кому прибегну в печали моей, к кому принесу слезы и воздыхания моя, аще не к Тебе, Царице небесе и земли. Кто исторгнет мя из тины грехов и беззаконий, аще не Ты, о Мати Живота, Заступнице и Прибежище рода человеческаго. Услыши стенание мое, утеши мя и помилуй в горести моей, защити в бедах и напастей, избави от озлоблении и скорбей и всяких недугов и болезней, от враг видимых и невидимых, умири вражду стужающих мне, да избавлен буду от клеветы и злобы человеческия; такожде от своея ми плоти гнусных обычаев свободи мя. Укрый мя под сению милости Твоея, да обрящу покой и радость и от грехов очищение. Твоему матернему заступлению себе вручаю: буди мне Мати и надежда, покров, и помощь, и заступление, радость, и утешение, и скорая во всем Помощница. О чудная Владычице! Всяк притекаяй к Тебе без Твоея всесильные помощи не отходит: сего ради и аз недостойный к Тебе прибегаю, да избавлен буду от внезапныя и лютыя смерти, скрежета зубнаго и вечнаго мучения. Небесное же Царствие получити сподоблюся и Тебе во умилении сердца реку: радуйся, Мати Божия, Предстательнице и Заступнице наша усердная, во веки веков. Аминь.

В молитве о супругах, которые не имеют детей по причине болезни, чтобы исцелил их Бог и сохранил от развода, читается

Псалом 19:

"Услышит тя Господь в день печали, защитит тя Имя Бога Иаковля. Послет ти помощь от Святаго и от Сиона заступит тя. Помянет всяку жертву твою, и всесожжение твое тучно буди. Даст ти Господь по сердцу твоему и весь совет твой исполнит. Возрадуемся о спасении твоем и во имя Господа Бога нашего возвеличимся. Исполнит Господь вся прошения твоя. Ныне познах, яко спасе Господь христа Своего, услышит Его с Небесе Святаго Своего, в силах спасение десницы Его. Сии на колесницах, и сии на конех, мы же во имя Господа Бога нашего призовем. Тии спяти быша и падоша, мы же востахом и исправихомся. Господи, спаси царя и услыши ны, воньже аще день призовем Тя."

Кто желает, чтобы о них молились - указывайте имена. У кого наступит долгожданная беременность - немедленно сообщайте :)

Для молитвы пожалуйста указывайте имена, данные Вам при крещении, а не светские.

Во Имя Отца, и Сына и Святого Духа. Аминь.

Комментарии участника: Андрей Максимов (4)

Всего: 4 комментариявсе комментарии ( 3648 )
  
#149 | Андрей Т. | 11.01.2012 03:19
  
1

Молитвы при супружеском бесплодии

Молитва супругов, детей не имеющих (о даровании детей)


Услышь нас, Милосердый и Всемо¬гущий Боже, да молением нашим ни¬спослана будет благодать Твоя. Будь милостив, Господи, к молитве нашей, вспомни закон Твой об умножении рода человеческого и будь милости¬вым Покровителем, да Твоею по-мощью сохранится Тобою же установ¬ленное. Ты властною силою Твоею из ничего все сотворил и положил начало всего в мире существующего — сотворил и человека по образу Свое¬му и высокою тайною освятил союз супружества и предуказание тайны единения Христа с Церковью. Призри, Милосердый, на рабов Твоих сих (имярек) союзом супружеским соеди¬ненных и умоляющих о Твоей помо¬щи, да будет на них милость Твоя, да будут плодовиты и да увидят они сыны сынов своих даже до третьяго и четвертаго рода и до желаемой старо¬сти доживут и войдут в Царство Небесное через Господа нашего Иису¬са Христа, Которому всякая слава, честь и поклонение подобает со Святым Духом во веки. Аминь.

Праведным Иоакиму и Анне, родите¬лям Пресвятой Девы Марии
Эти святые до самой старости несли горькое неплодство, но потом по благословению Божиему родили Пресвятую Деву Марию.

Молитва первая
О святии праведницы, Богоотцы Иоакиме и Анно! Молите Милосердаго Господа, яко да отвратит от нас гнев Свой, по делом на¬шим праведно на ны движимый, и да безчисленная прегрешения наша презрев, обратит нас, раб Божиих (имена), на путь покаяния, и на стези заповедей Своих да утвердит нас. Таже молитвами вашими в мире жизнь на¬шу сохраните, и во всех благих благое поспешение испросите, вся к животу и благо¬честию потребная нам от Бога дарующе, от всяких напастей и бед и внезапныя смерти предстательством вашим нас избавляюще и от всех враг видимых и невидимых защищающе, и тако в мире временное сие житие прешедше. в вечный достигнем покой, иде¬же вашим святым умолением да сподобим¬ся Небеснаго Царствия Христа Бога наше¬го, Емуже, со Отцем и Пресвятым Духом, по¬добает всякая слава, честь и поклонение во веки веков.



Молитва вторая
О приснославнии Христовы праведницы, святии Богоотцы Иоакиме и Анно, предстоящии небесному престолу Великаго Царя и велие дерзновение к Нему имущии, яко от преблагословенныя дщери вашея, Пречистыя Богородицы и Приснодевы Марии, воплотитися изволив¬шему, к вам, яко многомощным предстателем и усердным о нас молитвенникам, прибегаем мы грешнии и недостойнии. Моли¬те благость Его, яко да отвратит от нас гнев Свой, по делом нашым праведно на ны движимый, и да безчисленныя прегрешения наша презрев, обратит нас на путь покаяния и на стезе заповедей Своих да утвердит нас. Таже молитвами вашими в мире живот наш сохраните и во всех благих благое поспешение испросите, вся яже к животу и благочестию потребная нам от Бога дарующе, от всяких напастей и бед и напрасныя смерти, предстательством вашим нас избавляюще, и от всех враг видимых и невидимых защищающе, яко да тихое и безмолвное житие поживем во всяком благочестии и чистоте, и тако в мире временное сие житие прешедше, в вечный достигнем покой, идеже вашим святым умолением, да сподобимся Небеснаго Царствия Христа Бога нашего, емуже со Отцем и Пресвятым Духом подобает всякая слава, честь и поклонение во веки веков. Аминь.

Тропарь, глас 2
Иже в законней благодати праведни бывше, Младенца Богоданнаго породиша нам Иоакиме и Анна. Темже днесь светло торжествует, весело празднующи, Божественная церковь честную вашу память, славящи и Бога воздвигшаго рог спасения нам в дому Давидове.

Тропарь святых, глас 2
Праведных Твоих, Господи, память празднующе, теми молим Тя, спаси души наша.

Пророку Захарии и праведной Елисавете, родителям Иоанна Предтечи
У этих благочестивых супругов также до ста¬рости не было детей, а затем по благослове¬нию Божиему родили Иоанна Предтечу.

Тропарь святому пророку Захарии
Священства одеждою обложен премудре, по закону Божию всесожжения приятна священнолепно приносил еси, Захарие, и был еси светильник и зритель тайных, знамения в тебе бла¬годати нося явственно всемудре. И мечем убиен был в храме Божии, Христов пророче, с Предтечею моли спастися душам нашим.

Кондак
Пророк днесь и священник Вышняго, Захариа предложи, Предтечев ро¬дитель, трапезу своея памяти, верныя питая, питие бо правды всем раство¬рив, сего ради скончавается, яко Бо¬жественный таинник Божия благодати.

Преподобному Роману
Об этом святом сказано: «Многи жены неплодныя молитвою чада родити сотвори». Этот святой при жизни вкушал только хлеб, соль и воду, никогда не употреблял светиль¬ника. При жизни он уврачевал недуги мно¬гих. Ему молятся о разрешении бесчадия.

Молитва всем святым и бесплотным небесным силам
Боже святый и во святых почиваяй, трисвятым гласом на небеси от Ангел воспеваемый, на земли от чело¬век во святых Своих хвалимый: давый Святым Твоим Духом комуждо благо¬дать по мере дарования Христова, и тою поставивый Церкви Твоей святей овы Апостолы, овы пророки, овы же благовестники, овы пастыри и учите¬ли, их же словом проповеди. Тебе Самому действующему вся во всех, мнози совершишася святии в коемждо роде и роде, различными добродетель-ми благоугодившии Тебе, и к Тебе нам образ добрых подвигов своих оставивше, в радости прешедшии, готови, в нем же сами искушени быша, и нам напаствуемым помогати. Сих святых всех воспоминая и их бого¬угодное похваляя житие, Тебе Самаго, в них действовавшаго, восхваляю, и онех благотворения Твоя дарования быти веруя, прилежно молю Тя, Святе святых, даждь ми грешному последовати их учению, паче те Твоею вседействующею благодатию, небесныя с ними сподобитися славы, хваляще пресвятое имя Твое, Отца и Сына и Святаго духа во веки. Аминь.

Молитва преподобному
О священная главо, преподобне от¬че, преблаженне авво Романе, не забуди убогих твоих до конца, но поминай нас всегда во святых и бла¬гоприятных молитвах к Богу: помяни стадо твое, еже сам упасл еси, и не забуди посещати чад твоих моли за ны, отче священный, за дети твоя духовныя, яко имеяй дерзновение к Небесному Царю: не премолчи за ны ко Господу, и не презри нас, верою и любовию чтущих тя: поминай нас недостойных у Престола Вседержителева, и не престай моляся о нас ко Христу Богу, ибо дана тебе бысть благодать за ны молитися. Не мним бо тя суща мертва: аще бо телом и преставился еси от нас, но и по смерти жив сый пребываеши, не от¬ступай от нас духом, сохраняя нас от стрел вражиих и всякия прелести бесовския и козней диавольских, пасты-рю наш добрый аще бо и мощей твоих рака пред очима нашима види¬ма есть всегда, но святая твоя душа со ангельскими воинствы, со безплотными лики, с небесными силами, у престола Вседержителева предстоящи, достойно веселится, ведуще убо тя воистину и по смерти жива суща, тебе припадаем и тебе молимся: молися о нас Всесильному Богу, о пользе душ наших, и испроси нам время на пока¬яние, да невозбранно прейдем от зем¬ли на небо, от мытарств же горьких, бесов воздушных князей и от вечныя муки да избавимся, и Небеснаго Цар¬ствия наследницы да будем со всеми праведными, от века угодившими Гос¬поду нашему Иисусу Христу: Ему же подобает всякая слава, честь и покло¬нение, со Безначальным Его Отцем, и с Пресвятым и Благим и Животворя-щим Его Духом, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Тропарь преподобному, глас 8
В тебе, отче, известно спасеся еже по образу приим бо крест последовал еси Христу, и дея учил еси презирати убо плоть, приходит бо: прилежати же о души, вещи безсмертней: тем же и со Ангелы срадуется, преподобне Романе, дух твой.

Кондак преподобному, глас 2
Чистотою душевною Божественно вооружився, и непристанныя молитвы яко копие вручив крепко, пробол еси бесовская ополчения Романе, моли непрестанно о всех нас.

Величание преподобному
Ублажаем тя, преподобне отче Романе, и чтем святую память твою, наставниче монахов и собеседниче Ан¬гелов.

Первомученице Евдокии
Святой Евдокии молятся женщины, которые не могут забеременеть. Евдокия, приняв Свя¬тое Крещение и отрекшись от своего богат¬ства, строгой постнической жизнью угодила Богу и получила дар чудотворения.

Тропарь, глас 8
Правостию умною душу твою привязавши в любовь Христову, тленных и красных, и временных забытием притекла еси, яко Слова ученица: лощением страсти первее умертвивши, страдальчески второе врага посрамила еси. Тем Христос сугубых венцев сподоби тя, славная Евдокие, преподоб¬ная страстотерпице, моли Христа Бога спастися душам нашим.
Далее читать молитву всем святым и бесплотным небесным силам (см. выше).

Мученице Параскеве, нареченной Пят¬нице
Параскева Пятница особо почитаема на Ру¬си, как помощница в женских заботах, по¬кровительница домашнего хозяйства, пода-тельница хороших женихов, покровительни¬ца сельскохозяйствен-ных работ.
Молитва первая
О святая и преблаженная мученице Христова Параскево, красото девичес¬кая, мучеников похвало, чистоты обра¬зе, великодушных зерцало, премудрых удивление, веры христианския храни¬тельнице, идольския льсти обличи¬тельнице, Евангелия Божественнаго поборнице, заповедей Господних ре¬внительнице, сподобльшаяся приити ко пристанищу вечнаго покоя и в чертозе Жениха твоего Христа Бога светло веселящаяся, сугубым венцем девства и мученичества украшенная! Молим тя, святая мученице, буди о нас печальница ко Христу Богу. Его же преблаженнейшим зрением присно веселитися; моли Всемилостиваго, иже словом очи слепым отверзе, да изба¬вит нас от болезни очес наших, телес¬ных вкупе и душевных; разжени тво¬ими святыми молитвами темный мрак прибывший от грехов наших, испроси у Отца Света свет благодати душев¬ным и телесным очесем нашим; про¬свети нас, омраченных грехми; светом Божия благодати, да твоих ради свя¬тых молитв дастся безочесным сладкое зрение. О великая угодница Божия! О мужественнейшая дево! О крепкая муче¬нице святая Параскево! Святыми твоими молитвами буди нам грешным помощница, ходатайствуй и молися о окаянных и зело нерадивых грешницех, ускори на помощь нам, ибо зело немощны семы. Моли Господа, чистая девице, моли Милосердаго, святая му¬ченице, моли Жениха твоего, непо¬рочная Христова невесто, да твоими молитвами пособствоваши, мрака же греховнаго избывше, во свете истинныя веры и деяний Божественных внидем во свет вечный дне невечерняго, во град веселия приснаго, в немже ты ныне светло блистаеши славою и веселием безконечным, славословящи и воспевающи со всеми Небесными Силами Трисвятительное Единое Бо¬жество, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва вторая
Святая невесто Христова, многострадаль¬ная мученице Параскево! Вемы, яко от юности твоея ты всею душею твоею и всем сердцем твоим возлюбила еси Царя славы, Христа Спасителя и Ему единому уневестилася еси, раздавши имения твоя неимущим и бедным. Ты силою благочестия твоего, твоим целомудрием и праведностию, яко лучами со¬лнечными, просияла еси, живши свято среди неверных н безбоязненно проповедавши им Христа Бога. Ты, от дней юности твоея. на¬ученная твоими родителями, всегда благоговейно чествовала дни искупительных страс¬тей Господа нашего Иисуса Христа, Егоже ради и сама добровольно пострадала еси. Ты, десницею ангела Божия от неисцельных ран дивно исцеленная и восприявшая неизречен¬ную светлость, изумила еси неверных мучите¬лей. Ты. именем Господа нашего Иисуса Христа и силою молитвы твоею в капище языческом всех идолов долу повергши, в прах сокрушила еси я. Ты, опаляемая свещами, единою молитвою твоею ко всесильному Господу угасила еси огнь естественный, и тем же пламенем, чудесне возжженным чрез ангела Божия, попаливши неистовых беззаконников, мног народ привела еси к познанию истиннаго Бога. Ты, во славу Господа приявши мечное главы твоея усечение от мучителей, доблественно скончала еси страдальческий твой подвиг, возшедши душею твоею на небе¬са, в чертог вожделеннаго твоего Жениха Христа Царя Славы, радостно сретшаго тя сим небесным гласом: «Радуйтеся, праведнии, яко мученица Параскева увенчася!» Темже и мы днесь приветствуем тя, многостра¬дальная, и, взирающе на святую твою икону, с умилением вопием ти: всечестная Параскеве! Вемы, яко велие имаши дерзновение ко Гос¬поду: умоли убо Его Человеколюбца и о нас с предстоящих и молящихся ти. Да подаст Он и нам, якоже тебе, терпение и благодушие в бе¬дах и скорбных обстояниях; да дарует Он, хо¬датайством твоим и заступлением, радостное, благоденственное и мирное житие, здравие же и спасение, и во всем благое поспешание возлюбленному нашему отечеству, да ниспослет святое Свое благословение и мир, и всем православным христианам да подаст твоими святыми молитвами утверждение в вере, бла-гочестии и святости, преспеяние же в христианской любви и всякой добродетели: да очистит нас грешных от всякий скверны и порока: да оградит нас святыми Своими ангелами, да заступит, сохранит и помилует всех святою Своею благодатию и соделает наследниками и причастниками Небеснаго Своего Царст¬вия. И тако улучивше спасения твоими свя¬тыми молитвами, предстательством и заступлением, всеславная невесто Христова Параскеве, прославим все пречистое и великолепое имя дивнаго во святых Своих исти-ннаго Бога, Отца и Сына и СвятагоДуха. всег¬да. ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Мученику младенцу Иоанну Киевопечерскому
Этот младенец, рассеченный пополам, при¬надлежит к числу вифлеемских младенцев. Молитвы пред его гробом помогают в разре¬шении неплодства.
Читать молитву всем святым и бесплот¬ным небесным силам (см. выше).

Тропарь мученику, глас 4
Мученик Твой, Господи Иоанне, во страдании своем венец прият нетленный от Тебе Бога нашего имеяй бо крепость Твою, мучителей низло¬жи, сокруши и демонов немощныя дерзости того молитвами спаси души наши.

Кондак мученику, глас 6
Звезда светлая явился еси непреле¬стная мирови, Солнца Христа возвещающи зарями твоими, страстотерпче Иоанне, и прелесть погасил еси всю, нам же подавши свет, молися непре¬станно о всех нас.

Величание мученику
Величаем тя, страстотерпче святый Иоанне, и чтем честная страдания твоя, иже за Христа претерпел еси.

Преподобному Евфимию Великому
Преподобный Евфимий жил в пустынном ме¬сте, весь отдаваясь Господу, проводя время в трудах, воздержании и молитве, вкушая пищу только в субботу и воскресенье, никог¬да не спал лежа. Господь наградил Своего угодника даром чудотворения и прозорливо¬сти. Молитвою он сводил с неба дождь, ис¬целял неизлечимо больных, прогонял демо¬нов, провидел душевные свойства людей. Ему молятся в супружеском неплодстве и во время голода.

Кондак, глас 8
В честнем рождестве твоем радость тварь обрете и в Божественней памяти твоей, преподобне, благодушие прият многих твоих чудес, от нихже подаждь богатно в души наша и очисти грехов скверны, яко да поем: Аллилуиа.

Далее читать молитву всем святым и бесплотным небесным силам и молитву, тропарь и кондак преподобному (см. выше).

Преподобному Ипатию Руфианскому
Этому святому молятся в бесчадии.
Читать молитву всем святым и бесплот¬ным небесным силам и молитву, тропарь и кондак преподобному (см. выше).
  
#150 | Андрей Т. | 11.01.2012 03:43
  
2
Все будут молиться за Вас!!!! И Вы не забывайте молиться!!! Я дал Вам молитвы дабы Вы молились усердно от всего сердца Господу!!!! И всё у Вас будет!!! "Радуйтесь, праведные о Господе: правым прилично славословить." Псалтирь пс.32
Раб Божий Андрей
Аминь
  
#153 | Андрей Т. | 11.01.2012 23:03 | ответ на: #151 ( Марина ) »»
  
0
Это за что???
  
#160 | Андрей Т. | 14.01.2012 02:37
  
2
Я скоро покину Вас , наверно. Ибо здоровье гаснет, как свеча. Прошу молитесь,просите Господа Нашего Иисуса и дано вам будет!!!
Добавлять комментарии могут только
зарегистрированные пользователи!
 
Имя или номер: Пароль:
Регистрация » Забыли пароль?
© LogoSlovo.ru 2000 - 2020, создание портала - Vinchi Group & MySites